Metoda itungan tina konsumsi benang ngaput

Cara ngitung jumlah benang ngaput. Ku naékna harga bahan baku tékstil, harga benang ngaput, utamina benang jahit kelas luhur, ogé naék. Nanging, cara ayeuna ngitung jumlah benang ngaput anu dianggo ku perusahaan pakean kalolobaanana diperkirakeun dumasarkeun kana pangalaman produksi. Kaseueuran perusahaan sering nyayogikeun benang ngaput, muka pasokan, sareng henteu sadar nilai manajemén benang ngaput.

1. Cara ngitung konsumsi benang ngaput
Itungan jumlah benang ngaput diala ku metode estimasi anu biasa dianggo ku perusahaan, nyaéta panjang garis jahitan diukur ngalangkungan parangkat lunak CAD, sareng total panjang dikali ku koefisien (umumna 2,5 dugi 3 kali total panjang stitch).
Sapotong konsumsi jahitan papakean = jumlah tina konsumsi jahitan pikeun sadaya bagian tina papakéan × (1 + tingkat perwatakan).

Metode estimasi henteu tiasa akurat kéngingkeun jumlah benang ngaput. Aya dua padika ilmiah pikeun ngitung jumlah benang ngaput:

1. Métode rumus
Prinsip metode rumus nyaéta ngagunakeun metode kurva panjang geometri matematik pikeun struktur jahitan, nyaéta pikeun niténan bentuk géométris tina gulungan kawat silang dina bahan ngaput, sareng nganggo rumus geometri pikeun ngitung konsumsi garis loop.

Itung panjang loop jahitan (kalebet panjang loop jahitan + jumlah benang anu dianggo dina simpang jahitan), teras robih kana jumlah jahitan per méter jahitan, teras kalikeun ku panjang jahitan keseluruhan tina papakean.

Metodeu rumus ngahijikeun faktor-faktor sapertos kapadetan jahitan, kandel bahan ngaput, jumlah benang, lebar celah overlock, sareng panjang jahitan. Ku alatan éta, metode rumus mangrupikeun padika anu langkung akurat, tapi relatif rumit pikeun dianggo. Spésifikasi, gaya, téhnik ngaput, kandelna bahan ngaput (lawon abu), itungan benang, kapadetan jahitan, sareng sajabana bénten pisan, anu nyababkeun teuing kasulitan pikeun itungan, janten perusahaan dasarna henteu nganggo éta.

2. Stitch-garis panjang babandingan
Babandingan panjang jahitan-garis, nyaéta babandingan panjang stitch tina jahitan jahit kana panjang stitching dikonsumsi. Babandingan ieu tiasa ditangtoskeun numutkeun produksi aktual atanapi diitung numutkeun metode rumus. Aya dua padika uji: metode stitch length sareng metode stitch length.
Metode fiksasi panjang jahitan: Sateuacan ngaput, ngukur panjang jahitan dina garis pagoda sareng tandaan warnana. Saatos ngaput, ngukur jumlah jahitan anu dibentuk ku panjang ieu pikeun ngitung panjang kelim per méter. Konsumsi garis tina tilas.
Metode panjangna ngaput: mimiti nganggo bahan jahit anu béda-béda kandelna pikeun ngaput, teras diteukteuk bagian ku bentuk jahitan anu langkung saé, sacara ati-ati ngaleupaskeun jahitan, ngukur panjangna atanapi beuratkeun beuratna, teras ngitung Jumlah benang anu dianggo per méter stitch (panjang atanapi beurat).

2. Pentingna itungan akurat tina dosis:
(1) Jumlah benang ngaput anu dianggo mangrupikeun hal anu penting pikeun perusahaan pikeun ngitung biaya produksi pakéan;
(2) Ngitung jumlah benang ngaput anu digunakeun tiasa ngirangan runtah sareng tonggong jahitan. Ngurangan jumlah benang ngaput tiasa ngahemat daérah inventarisasi perusahaan sareng ngirangan tekanan inventarisasi, sahingga ngirangan biaya produksi sareng ngamaksimalkeun margin kauntungan;
(3) Ngalaksanakeun penilaian ngeunaan konsumsi benang ngaput tiasa ningkatkeun kasadaran karyawan ngeunaan spésifikasi jahit sareng kualitas;
(4) Ku ngitung jumlah benang ngaput, pagawé tiasa ngingetan pikeun ngarobah benang dina waktosna. Nalika jahitan henteu kénging dina jahitan kabuka sapertos calana jeans, jumlah benang anu dianggo kedah diitung sacara saksama pikeun ngirangan kaleuleusan jahitan anu disababkeun ku jahitan anu teu cekap, sahingga ningkatkeun Produktivitas;
Kusabab "stitch-to-line length ratio" lumayan saderhana ngitung jumlah benang ngaput, sareng hasil itunganna akurat, éta seueur dianggo dina pabrik baju.

3. Faktor anu mangaruhan jumlah benang ngaput
Jumlah konsumsi benang jahit henteu ngan aya hubunganana sareng panjang jahitan, tapi ogé raket patalina sareng faktor sapertos kandel sareng pulas benang ngaput éta sorangan, struktur sareng kandel lawon, sareng kapadetan jahitan nalika prosés ngaput .

Nanging, variabilitas sareng fleksibilitas anu leres ngajantenkeun hasil perhitungan benang ngaput gaduh panyimpangan anu ageung. Faktor pangaruh utama sanésna nyaéta:
1. élastisitas lawon sareng benang: Boh bahan ngaput sareng jahitan gaduh tingkat élastisitas anu tangtu. Deformasi elastis langkung ageung, pangaruhna ageung kana itungan jumlah jahitan. Supados hasil perhitungan langkung akurat, kedah nambihan koefisien koréksi kanggo panyesuaian kanggo lawon abu kandel sareng ipis sareng struktur organisasi khusus sareng jahitan bahan khusus.
2. Kaluaran: Dina kasus volume produksi anu ageung, sabab kekecapan pagawé laun-laun ningkat, proporsi karugian bakal rada ngirangan.
3. Rengse: Ngumbah sareng nyetrika lawon atanapi pakean bakal nyababkeun masalah panyusutan baju, anu kedah ditingkatkeun atanapi dikirangan pantes.
4. Pagawe: Dina prosés ngagunakeun sutures, kusabab béda kabiasaan operasi pagawé, kasalahan manusa sareng konsumsi disababkeun. Konsumsi ditangtoskeun numutkeun status téknis sareng pangalaman asli pabrik, sareng limbah ieu tiasa dikirangan ngalangkungan bimbingan operasi anu leres.
Persaingan dina industri pakean janten beuki sengit. Perusahaan kedah ngagaduhan metode itungan benang ngaput anu cocog pikeun ngabantosan ngatur benang ngaput sareng nyayogikeun référénsi pikeun ngahémat biaya produksi.


Waktos Post: Apr-01-2021